Demi-glace – když to s vařením myslíte opravdu vážně

Demi-glace představuje ryzí chuť masa. Jedná se o zredukovaný vývar, který pochází z francouzské kuchyně a profesionální kuchaři si jej většinou vyrábí sami v restauracích.  

Používá se k zesílení chuti masa a v kuchyni ho využijete všude tam, kde byste normálně sáhli po bujónu nebo klasickém vývaru. Rozdíl je ovšem v tom, že demi-glace má výraznější a intenzivnější masovou příchuť a chuť masa v jídle přímo znásobí. Ideální je tak do omáček, ke kterým podáváte maso. Výroba samotného demi-glace není nijak složitá, ale je časově extrémně náročná, trvá totiž 24–48 hodin (záleží na receptu a vaší ochotě čekat). Pokud ovšem nechcete věnovat tolik času vaření, můžete zkusit demi-glace, které nabízí společnost Konečně vývar. Demi-glace z hovězích, telecích a vepřových kostí, obohacené rajčatovým pyré, červeným vínem a sušenými švestkami ze sklenice dostanete jen lžící. Můžete si ho spolu s dalším nákupem objednat na Kosik.cz.