Pro děti vaří v nové kuchyni

Do rekonstrukce kuchyně Mateřské školy Sedmikráska na Kryblici investovalo město během prázdnin necelé čtyři miliony korun.

V budově, která původně sloužila dětskému stacionáři, nebyly prostory pro vaření vyhovující. „Třídy jsme zrekonstruovali již před dvěma lety, kdy zde nové pracoviště mateřské školy vzniklo. Kuchyni jsme přestavět nestihli, musela počkat až na letošní prázdniny,“ vysvětlil trutnovský starosta Ivan Adamec.

Ve správní budově došlo k částečné úpravě dispozičního řešení půdorysu kuchyňského a provozního zázemí. Stavaři ze společnosti Stavir, kteří práce prováděli, dále upravili vnitřní instalace, provedli pokládky nové podlahy a keramických obkladů. Kuchyň má i novou moderní gastrotechnologii. „O modernizaci kuchyně jsme usilovali především proto, že školní jídelna Kryblická jako jediná v Trutnově zajišťuje dietní stravování pro předškolní děti. Spolupracujeme s nutriční terapeutkou, která pravidelně kontroluje jídelníčky pro všechny dietní pokrmy,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Trutnov Vladimíra Priputenová.

Školní jídelna spolupracuje s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje a usiluje o udělení certifikátu Zdravá školní jídelna. Státní zdravotní ústav v Praze vydal jeden certifikát do Trutnova před dvěma lety, a to školní jídelně v Mateřské škole Komenského.