Právě se nacházíte:

Medvědí stezka

Chcete potkat medvědy? Pak jste na správném místě! Kde jinde než na Medvědíně byste na ně měli narazit. I když byl poslední medvěd žijící na české straně Krkonoš viděn roku 1726, několik jich tu s námi je i letos. Někteří se jen tak vyhřívají na sluníčku, někteří chodí rádi na tůry, jiní zase milují lyžování. Vydejte se Medvědí stezkou poznat našich sedm kamarádů!

Výlet zahájíte na dolní stanici lanovky Medvědín, kde si zakoupíte medvědí jízdenku na lanovku, obdržíte tuto mapku s popisem trasy a tužku, kterou budete potřebovat. Na vyznačené stezce hledejte na uvedených místech medvědí značky, na které přiložíte pole v dolní části mapky a tužkou medvědy vyšrafujete.
 
1. Horní stanice lanové dráhy Medvědín ( 1 235 m n. m.)
Vyjeďte lanovkou na horní stanici lanové dráhy, jejíž součástí je bufet „Medvědín 1235m”, který prošel zásadní rekonstrukcí v roce 2011. Z vrcholu Medvědína je nádherný výhled na panorama Krkonoš v pozadí se Sněžkou (1 602 m n. m. ), nejvyšší horou ČR. V bufetu také můžete uplatnit první slevový voucher na hlavní jídlo. Před bufetem pak hledejte prvního medvědího kamaráda, kterého obkreslíte na mapu do vyznačeného pole. Pokud si nebude vědět rady, obsluha medvědího bufetu vám ráda poradí.
 
2. Šmídova vyhlídka
Tato vyhlídka je jedna z nejstarších v Krkonoších. Pokud vám bude přát počasí můžete se pokochat nádherným výhledem na Labský důl a Labskou boudu, v pozadí s Polskou boudou na Sněžných jámách. Zde se s vámi rozhlíží i náš další medvědí kamarád, kterého vyšrafujete do dalšího pole.
 
3. Horní Mísečky
Pokračujete podle mapky z kopce, z lesa vycházíte na rozsáhlou mýtinu. Nacházíte se uprostřed sjezdovek na Horních Mísečkách, které jsou v zimě vyhledávaným místem pro rodinné lyžování spolu s často navštěvovaným snowparkem. Jděte až k přístřešku nástupiště kotvového vleku na Medvědín (L), kde hledejte dalšího méďu.
 
4. Bufet Stopa
Bufet Stopa byl postaven v roce 2006 a od té doby je velmi oblíbenou zastávkou zimních i letních návštěvníků. Budova leží 1000m n m. A přímo u ní začínají velmi oblíbené závodní běžecké tratě, které jsou každou zimní sezónu vyhlášené svou kvalitní úpravou. I proto se zde pořádá mnoho vrcholových závodů. U Stopy najdete dalšího medvěda k obkreslení, uvnitř bufetu si pak dejte s druhým voucherem nápoj zdarma.
 
5. Harrachova skála
I zde se nachází jedna z nejstarších vyhlídek v Krkonoších. Odtud se kochejte jedním z nejkrásnějších výhledů na Kotel (1 435 m n. m.) a na Velkou a Malou kotelní jámu. Na druhé straně pak pod sebou máte jako na dlani celý Špindlerův Mlýn. I na Harrachově skále na vás čeká medvědí kamarád k obkreslení.
 
6. Bobovka
Sestupujete dolů do údolí, jdete po značené „vodovodní“ cestě, která je v zimě modrou sjezdovkou. Skoro na jejím konci křižujete koryto bobové dráhy, která je skvělým zážitkem pro malé i velké. Značku se šestým medvědem najdete přímo na cestě, která křižuje tunel vleku bobovky.
 
7. Dorní stanice lanové dráhy Medvědín ( 745 m n. m.)
Sedmého a posledního medvěda obkreslete u dveří do čerpací stanice, druhé největší budovy vedle dolní stanice lanovky. Čerpací stanice je srdcem technického zasněžování pro Medvědín a Horní Mísečky. Zde jsou umístěny čerpadla pro vodu z Labe, kterou dopravují potrubím po všech sjezdových tratích. Teď už vám jen zbývá dojít 50m k dolní stanici lanovky Medvědín, kde jste svoji cestu začali, v pokladně ukažte všechny naše medvědí kamarády, kterou jste cestou potkali a vyzvedněte si za to od nás malý dárek.